Participatie als prioriteit

‘Nothing about us, without us.’

‘Niets over ons, zonder ons.’

‘Geen nieuwe zorg, zonder de zorgvrager te betrekken bij de ontwikkeling.’

Deze uitspraken geven aan waar het volgens PxZorg om gaat; de (toekomstige) patiënt en zijn of haar naasten centraal stellen. (Toekomstige) patiënten mee laten denken over ontwikkelingen in de zorg. Daarom bestaat het team van PxZorg naast de zorgprofessionals, ook uit twee ervaringsdeskundigen en een adviseur patiëntenparticipatie. Als team kijken wij samen hoe de patiënt betrokken kan worden bij het optimaliseren van de gezondheidszorg in Noord-Limburg en hoe de zorg patiëntgerichter kan worden gemaakt.

Voorbeelden uit de praktijk: Team PxZorg heeft de spoedpost onder patiënten geëvalueerd en is bezig geweest met de inrichting van een sociale kaart voor het vakgebied CVA. Ook wordt door Team PxZorg rekening gehouden met de patiëntencommunicatie tijdens diverse projecten die worden uitgevoerd.

Wilt u als (toekomstig) patiënt of naaste meedenken bij het inrichten van de zorg in Noord-Limburg? Of heeft u een project of opdracht waarbij u de input van patiënten kunt gebruiken? Aarzel dan niet om ons te benaderen, want wij helpen u namelijk graag. U kunt contact met ons opnemen via het volgende emailadres: info@mccpxzorg.nl.

Wie zijn wij?

Van links naar rechts: Coby Kovács (coördinator PxZorg), Guillaume Huisman (beroepskracht Burgerkracht Limburg), Margreet Brouwers (patiëntvertegenwoordiger Burgerkracht Limburg)

Meer weten?

Wilt u meer weten over patiëntenparticipatie? Lees dan de onderstaande artikelen.

Heeft u vragen naar aanleiding van de bovenstaande artikelen of wilt u meer weten over patiëntparticipatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@mccpxzorg.nl.