Participatie als prioriteit

‘Not about us, without us’

‘niet over ons, maar met ons’

‘geen nieuwe zorg zonder zorgvrager te betrekken bij de ontwikkeling’

Dat zijn zinnen die aangeven waar het volgens ons om gaat, de (toekomstige) patiënt en zijn of haar naasten centraal stellen. (toekomstige) patiënten mee laten denken over ontwikkelingen in de zorg. Daarom bestaat team van PxZorg, naast zorgprofessionals ook uit twee ervaringsdeskundigen en een adviseur patiëntenparticipatie. Samen kijken wij hoe de patiënt betrokken kan worden bij het optimaliseren van de zorg en hoe de zorg patiëntgerichter kan.

Zo evalueerden we bijvoorbeeld de spoedpost onder patiënten en zijn we bezig met de inrichting van een sociale kaart CVA. Ook kijken we mee in de patientencommunicatie in diverse projecten.

Wil je als (toekomstige) patient of naasten meedenken bij het inrichten van de zorg? Of Heb je een project of opdracht waarbij jullie de input van patiënten kunnen gebruiken? Vraag ons, we helpen u graag: info@mccpxzorg.nl

Wie zijn wij?

Vlnr: Anouk van der Heijden (beroepskracht Burgerkracht). Anja Minheere (patientvertegenwoordiger Burgerkracht), Guus Jaspar (inmiddels voormalig medisch directeur Cohesie), Liesbeth Bergmans (patientvertegenwoordiger Burgerkracht), Ward Verkuylen (clustermanager VieCuri) en Coby Kovács (coördinator PxZorg).

Meer weten over patiëntenparticipatie?

Wil je meer weten over patiëntenparticipatie? Lees dan onderstaande artikelen. Heb je er vragen over of wil je nog meer weten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Wat is betekenisvolle (patienten)participatie?

Waarom vinden wij (patiënten)participatie belangrijk?

Hoe werf je (patiënten)vertegenwoordigers?

Welke niveaus van (patiënten)participatie zijn er?

Welke methodieken van (patiënten)participatie zijn er?

Hoe faciliteer je (patiënten)participatie?